Nieuws
Voetbalweekeinde: Alleen Stompwijk’92 valt uit de toon

Forum Sport liet alweer kostbare punten liggen daar waar RKAVV ze juist in blessuretijd pakte. SEV en VV Wilhelmus wonnen zoals verwacht. Alleen Stompwijk’92 viel uit de toon door thuis te verliezen van een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. De goede vorm die men in Stompwijk had, is duidelijk verdwenen.

RVVH – Forum Sport 1 – 1

Vertrouwen was er volop in het Voorburgse kamp na de eclatante 6-0 zege vorige week tegen De Meeuwen. En in de eerste helft had er ook alle schijn van dat het die lijn van zeven dagen eerder zou doortrekken.

RVVH had weinig verweer op de 4-4-2-stelling van de bezoekers en was continu wanhopig op zoek naar een middel om zijn tegenstander op zijn minst bij de zestien op te vangen. Forum Sport gromde, toonde haar tanden, maar had pech dat inzetten van Jordy de Bruin en Edoardo Saurwalt, of net voor langs, of op raadselachtige wijze toch niet tot een treffer werden omgezet. RVVH zette behalve de indrukwekkende solo tot vlak bij de achterlijn van Jardel Drente daar bar weinig tegenover.

Tot de dertigste minuut Nigel L’ami zijn specialiteit, vrije trappen op twintig meter van het vijandelijke doel, weer eens uit de hoge hoed kon toveren. De bal leek houdbaar, maar een verraderlijke stuit vlak voor de doellijn werd doelman Danny Spelde op twee fronten fataal. De goalie graaide mis en kwam daarbij met zijn knie allesbehalve zachtzinnig in aanraking met de paal. Waar Forum Sport juichend naar de middellijn liep, daar bleek de koude spons bij de ongelukkige doelman geen positieve uitwerking te hebben. Spelde verdween met brancard van het veld en werd vervangen door Donovan Levestone.

In het tweede bedrijf bleek al snel dat Forum Sport geen schim meer was van wat het voor de pauze liet zien. De Voorburgers hadden simpelweg geen pasklaar antwoord op een buffelend en bikkelend RVVH dat de mouwen eens extra opstroopte omdat het vermoedde dat er meer te halen was. Het gevolg de bezoekers lieten zich almaar verder op eigen helft en tot zelfs in de eigen zestien terugzakken. Het snakte soms naar adem en kwam, mede door de beweeglijke Christiaan Sprangenmeijer, nauwelijks nog aan aanvallen toe.

Het trainersduo Bas Steffens/Dennis den Turk voelde de spreekwoordelijke bui al hangen en greep in. Edoardo Saurwalt en Mostava Frederik werden ten faveure van Hugo van Diepenbeek en Orlando Agues Ribeiro naar de kant gehaald. Zo werd gehoopt dat ‘plaag’ Sprangenmeijer op het middenveld wat minder bewegingsvrijheid kreeg. Maar Forum Sport werd na de dubbelwissel nóg meer met de rug tegen de muur gedrukt. Dat invaller Nedely Fortes ruim een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker zorgde, was niet meer dan logisch.

De Voorburgers leken daarna zelfs rijp voor de genadeklap, maar die bleef uit, mede dankzij doelman Jurrian Jouvenaar, die van lieverlee uitgroeide tot de absolute held in de Voorburgse gelederen. ,,We hebben als voetballende ploeg vaak geen antwoord als een tegenstander de beuk erin gooit, gaat jagen, waardoor je onder druk komt te staan. Dat maakt je kwetsbaar. We zijn te lief vaak. Veel te lief. Dat is typisch Forum Sport’’, verzuchtte Dennis den Turk.

SEV – KSD Marine 2 – 0

SEV krijgt de eerste grote kansen. Na bijna een half uur spelen klopt KSD/Marine nadrukkelijk aan de poort van doelman Kaj Voorwinden. Halverwege de helft een voorzet van Hassan Bendahman die door Paul Janssen goed wordt ingekopt. Met een katachtige reflex weet KSD-doelman Kevin Rombouts de inzet te keren. In de sportieve strijd jaagt de sterk spelend centrale verdediger Jeremy Knegtmans de groen/witten naar voren. Zelf komt hij over de as van het veld zo vaak als mogelijk mee. Zo ook in de 41e minuut waar hij net voor hij kan uithalen wordt neergelegd. Strafschop! Heel kalm zorgt Paul Jansen voor de 1-0. Na rust verandert het spelbeeld nauwelijks. Het blijft spannend tot in de 70e minuut Knegtmans na een fraaie combinatie met Bendahman en Koning alleen voor doelman Rombouts opduikt. Deze stopt de inzet maar de rebound wordt slecht weggewerkt en landt voor de voeten van de net ingevallen Kevin Blommensteijn. Met een fraaie geplaatste bal in de uiterste hoek wordt het 2-0.

Overige uitslagen:

Unitas – RKAVV 1 – 2 (67e Robin Steffens 1-1, 92e Hayden Bergen 1-2)

Stompwijk’92 – ONA 1 – 3 (de eerredder viel in de 89e minuut. ONA speelde vanaf 52e minuut bij stand 0-2 met tien man)

Full Speed – VV Wilhelmus 0 – 2 (30e Youri Bruno, 56e Hackt Adam)