De vierde editie van de ZandmotorRun vindt zondag 31 maart plaats. Dit is een hardloopwedstrijd voor het goede doel op het Zuid-Hollandse strand tussen Den Haag en Monster. De ZandmotorRun bestaat uit 2 afstanden: 5 en 10 kilometer. De deelnemers lopen over het zand en langs de zee.  Tijdens deze loop staat de beleving en niet de snelheid centraal. Uniek aan deze loop is het tijdelijke karakter; over een aantal jaar zal de kunstmatige zandplaat de ‘Zandmotor’ volledig zijn opgegaan in de kust en niet meer zichtbaar zijn. Ook dit jaar kunnen de jongste hardlopers mee  doen aan de ZandmotorRun. Zij lopen een afstand van 2 kilometer.

Voor wie liever wandelt is er op 31 maart om 8.00 uur een ochtendwandeling maken op de Zandmotor. Een ervaren gids helpt de Zandmotor te ontdekken. Optioneel kan men er een lekker ontbijt bij boeken voorafgaand aan de wandeling.

Meedoen aan deze unieke en pittige loop? Schrijf  dan nu in via www.zandmotorrun.nl. Inschrijfkosten run bedragen €10,00 per deelnemer, of €2,50 per KidsRun-deelnemer. Inschrijfkosten wandeling €10,00 / optioneel voor €10,00 extra een lekker ontbijt vooraf.

De opbrengsten van de ZandmotorRun (het inschrijfgeld van alle deelnemers) komen volledig ten goede aan de Roparun; een groot hardloopevenement dat geld ophaalt voor zorg voor kankerpatiënten en hun naasten. De loop wordt belangeloos georganiseerd door provincie Zuid-Holland en 2 Roparunteams: team 208 (provincie Zuid-Holland) en team 209 (Mad-Runners) en wordt mede mogelijk gemaakt door Decathlon. Vele vrijwilligers zetten zich in om deze run weer tot een succes te maken.

De Zandmotor is een opgespoten landtong die ervoor zorgt dat de kust zich op een natuurlijke wijze verbreedt en daardoor sterk blijft. In 2011 is de Zandmotor door Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland aangelegd. Sindsdien is de Zandmotor in beweging en zorgt ieder jaar weer voor een ander beeld. Over een aantal jaar zal de Zandmotor volledig door de kust zijn opgenomen en zijn werk hebben gedaan. Een uniek samenspel tussen innovatie en natuur waarmee Nederland zich weer sterk op de kaart zet met water. De provincie Zuid-Holland wil de recreatieve waarde van de Zandmotor optimaal benutten zodat bewoners uit de omgeving de Zandmotor kunnen ervaren en hiervan kunnen genieten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter