Internationale Vrouwendag, 10 maart, zal in het teken zal staan van de heldinnen in deze gemeente. De organisatie is in handen van  Stichting Interculturele Bevordering Contact & Educatie, IBCE. Samen met Woej en Dansschool Creasi wordt er vanaf 13.00 uur gevierd in De Plint, Prins Frederiklaan Leidschendam.

Op deze dag zal Natalie Rijender vertellen over de Heldinnen in onze gemeente.  Ook zullen andere vrouwen bijzondere heldinnen verhalen en ervaringen delen. Vrouwen die zich vooraf willen aanmelden om te vertellen over hun ontwikkeling en succes kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@ibce.biz

Het is een dag voor en door vrouwen en meisjes vanaf 12 jaar waarbij ervaringen uitwisselen, muziek en dans centraal staan. Dansschool Creasi, onder leiding van Simone van Dal, zal optreden. De gasten kunnen genieten van Folklore uit de Balkan landen en Arabische muziek gespeeld door Sattar al Saadi. Danseres Berfin Pekedis treedt op en Carolien Devilee zingt nummers uit haar repertoire van Westerse muziek en wereldmuziek. Het Haags Theaterhuis verzorgt dit jaar een optreden met de voorstelling over Aletta Jacobs. Komende weken zullen nog meer professionals, organisaties en heldinnen bekend worden die aanhaken met culturele inbreng.

Op de kleurrijke en gezellige dag wordt voor overheerlijke exotische hapjes uit verschillende landen gezorgd en voor de kinderen tot 12 jaar is een aparte zaal ingericht met leuke kinderactiviteiten. Het programma duurt van 13.00 tot 16.00 uur en de toegang en kinderopvang zijn gratis. (foto Henk Knoester)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter