Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat onze grootste schilder uit de Gouden Eeuw, Rembrandt van Rijn, overleed. Op Huygens’ Hofwijck staat Rembrandt in 2019 centraal. De bouwheer van Hofwijck, Constantijn Huygens, staat immers bekend als ‘ontdekker’ van Rembrandt. Daarom is er van 24 maart tot en met 16 juni de tentoonstelling Met het oog op Rembrandt – Simon Koene op Huygens’ Hofwijck te zien

Rembrandt geldt als dé meester van de prentkunst. De graficus Simon Koene vervaardigde een reeks van zeventien etsen waarin hij zich op zijn beurt liet inspireren door Rembrandts religieuze prenten. Hij noemde zijn reeks ‘Met het oog op Rembrandt’. De Haagse verzamelaar Fred Klomp bezit één van de slechts drie volledige reeksen. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar toont Huygens’ Hofwijck deze serie.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter