De nieuwe week is meteen weer met ellende begonnen. In de nacht van zondag op maandag werd eerst een brievenbus opgeblazen, op de hoek van de Mgr. van Steelaan en de Spinozalaan. Omwonenden werden kort voor één uur opgeschrikt door een harde knal. Toen het licht werd, bleek de brievenbus opgeblazen. Alle poststukken (van zaterdag en zondag) lijken verloren gegaan. In het gras liggen nog de resten van bankoverschrijvingen en dergelijke. Een paar uur laten ging nabij de Prins Bernhardlaan opnieuw een auto in de brand. De politie lijkt geen idee te hebben in welke richting de dader(s) moet worden gezocht. Wederom wordt een beroep gedaan op getuigen om zich te melden.

Wie zich in ieder geval gemeld heeft, is de plaatselijke fractie van de VVD. Mij mondde van Ole Heil wordt om maatregelen gevraagd:  ,,Dit is verschrikkelijk voor de slachtoffers. De schrik zit er goed in. De VVD wil dat de burgemeester zo snel mogelijk met de politie kijkt naar extra maatregelen om de daders te pakken en het veiligheidsgevoel te herstellen. Denk aan extra surveilleren, cameratoezicht of inwoners actief vragen alert te zijn op verdachte gevallen. Dit moet stoppen. De veiligheid van onze inwoners lijkt een ondergeschoven kindje te zijn geworden in het beleid van de gemeente. Ik wil dat de veiligheid weer bovenaan de agenda komt te staan. De VVD maakt zich hard voor extra surveillance en cameratoezicht. Als de daders gepakt worden verwachten we ook dat alle schade op hen verhaald zal worden.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter