Nieuws
Tegenvaller van 760.000 euro

De gemeente moet over 2018 meer aan de GGD Haaglanden betalen dan men gedacht had. Dat geldt ook voor de afdracht aan Veilig Thuis Haaglanden, het centrale advies- en meldpunt voor iedereen die met huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft of krijgt. De totale rekening beloopt 760.000 euro. Het betekent de zoveelste tegenvaller voor wethouder Jan-Willem Rouwendal (financiën) in zijn pogingen de gemeente uit de rode cijfers te krijgen. Voor 2019 en 2020 moet de wethouder ook rekenen op een hogere betaling aan de GGD en Veilig Thuis dan opgenomen in de meerjarenbegroting. In beide jaren gaat het om tonnen extra. De klap van 2018 zal gedekt moeten worden door een greep in de financiële reserves van de gemeente aangezien het boekjaar al is afgesloten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter