Nieuws
Weer debat over Damcentrum

B&W moeten zo snel mogelijk nieuwe parkeerplaatsen in het Leidschendamse Damcentrum realiseren. Door het opheffen van het parkeerterrein aan het Molenpad, waar 70 auto’s konden staan, is er een acuut probleem ontstaan.

Dat zal VVD-gemeenteraadslid Bart Eleveld vanavond in de gemeenteraad betogen. Hij gaat B&W mondelinge vragen stellen over de parkeersituatie in het  Damcentrum. Het parkeerterrein aan het Molenpad is verdwenen wegens woningbouw. Daar heeft de gemeenteraad overigens zelf mee ingestemd.

Gemeenteraadslid Wouter Jorissen (D66) wil van B&W inzicht krijgen in de opdracht voor het onderzoek naar de bereikbaarheid van en doorstroming in het Damcentrum. Daarbij gaat het ook over de mogelijke aanleg van een nieuwe brug over de Vliet.

Enige weken geleden vroeg GBLV-fractieleider Frank Rozenberg ook naar de onderzoeksopdracht. Diens vragen zijn door B&W nog niet beantwoord. Naar verluidt willen B&W de opdracht ‘geheim’ verklaren en er dus alleen achter gesloten deuren uitsluitsel over  geven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter