Nieuws
Besparing jeugdhulp pas over jaren

Vorige week maakte wethouder Juliette Bouw bekend dat huisartsen hulp kregen van praktijkondersteuners bij de verwijzing van jongeren naar de jeugdhulp. Dit in een poging minder jongeren in de zware, en dure jeugdhulp te krijgen. In een brief aan de gemeenteraad stelt Bouw dat huisartsen verantwoordelijk zijn voor 53,4 procent van de verwijzingen naar jeugdhulp. Omgerekend in geld ging het daarbij in 2017 om 2,6 miljoen euro (op een totale rekening van 4,1 miljoen). Met de praktijkondersteuners hoopt Bouw een besparing van 30 procent te halen. Dat zal echter pas over een jaar of drie blijken, zo geeft zij aan. Ondertussen betaalt de gemeente wel voor de praktijkondersteuners: 230.000 euro per jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter