Bas de Leede, speler van het eerste elftal van VCC en cricket-international, krijgt een contract bij MCC Young Cricketers. Deze talentenclub in Londen is vaak een tussenstap op weg naar een profcontract. De Marylebone Cricket Club, kortweg MCC is opgericht in 1787, is gehuisvest op het Londense cricketmekka Lord’s en de bewaker van de spelregels, de ‘Laws of Cricket’. De MCC investeert jaarlijks 2 miljoen pond in topjeugdcricket, waarmee zes universiteitsteams, de MCC Young Cricketers en hun uitgebreide wedstrijdprogramma’s worden ondersteund.

MCC YC speelt mee in de ‘beloftencompetitie’ waaraan de tweede teams van de County Clubs deelnemen. Diverse (ex-)wereldtoppers zijn ooit begonnen bij MCC YC. Ook een beperkt aantal Nederlanders speelde in het verleden voor MCC YC, waaronder Leidschendammer Daan van Bunge, de jong overleden Maurits van Nierop en de voormalig captain van het Nederlands Elftal Peter Borren.

Bas: ,,Ik ben superblij met deze kans. Voor de MCC YC spelen is sowieso een eer, maar ik heb ook de mogelijkheid mezelf in de kijker te spelen in het Engelse profcircuit. Ik loop nergens op vooruit, maar als het goed gaat, is dit de manier om een contract bij een county in de wacht te slepen. Het is jammer dat ik nu niet op het hoogste Nederlandse niveau bij VCC actief kan zijn, maar deze kans kon ik niet laten lopen en ik ga proberen om een paar keer heen en weer te komen en dan een paar wedstrijden mee te pakken.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter