Wethouder Nadine Stemerdink wil met het management van kringloopwinkel Het Goed gaan praten over een verhuizing van De Star in Leidschendam naar het oude pand van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein in Leidschendam. Dat heeft ze gisteravond in de gemeenteraad gezegd. Het Goed moet in september weg van De Star. Tot nu toe heeft een zoektocht naar een betaalbaar alternatief niets opgeleverd.

Recent bleek dat Het Goed niet alleen weg moet aan De Star maar ook de financiële bijdrage van afvalbedrijf Avalex en de gemeente zou wegvallen. Daardoor zou Het Goed de deuren moeten sluiten. Bij Het Goed werken ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die daar werkervaring opdoen.

Stemerdink gaf aan dat Avalex voorlopig doorgaat met het door Het Goed gesorteerd afval ophalen en het betalen daarvoor aan Het Goed. De gemeente wil gedurende een overgangsperiode van nog een jaar de werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt daar blijven bekostigen. Daarna zou Het Goed zelfstandig en zonder gemeentelijke steun verder moeten. Op dat aanbod moet Het Goed nog reageren, aldus de wethouder.

In de gemeenteraad maakte alleen Sanja Duijvestijn (GBLV) zich druk over het lot van Het Goed. Jeroen van Rossum (GroenLinks) riep Stemerdink zelfs op ‘het rumoer rond Het Goed te dempen’. De wethouder beloofde daar een poging toe te doen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter