Midvliet FM zendt zondag 24 februari om 10:00 en 12:00 uur een speciaal in memoriam-programma uit rond de zeer bekende presentator Bob van Huët. De geliefde presentator Bob van Huët is op maandag 18 februari overleden. Bob presenteerde bij Midvliet FM het zeer populaire programma ‘Muziekboeket’. Elke week mocht hij een enorme lijst aan verzoekjes ontvangen. Zijn luisteraars waren zeer trouw en sloegen geen uitzending over. Bob is geboren op 4 november 1930 en is 88 jaar oud geworden.

Bob van Huët heeft, naast zijn gewone werk, zestig jaar lang op vrijwillige basis radioprogramma’s gemaakt. Hij was daar altijd zeer gedreven in. Bekend is het verhaal dat als een bepaalde verzoekplaat bij het radiostation niet aanwezig was, hij naar de winkel ging om deze (van zijn eigen geld) te kopen.

Bob begon, zoals zovelen in die tijd, zijn radiocarrière bij een piraat. In zijn geval ‘Radio Centraal’, waar hij acteerde onder het pseudoniem ‘Mister X’. Later heeft hij zijn verzoekplatenprogramma verzorgd bij de ziekenomroep ‘Zoba’, de lokale Haagse omroep ‘Lokatel’, de religieuze omroep ‘Vokabel’, de lokale omroep NRG (in Delft), Omroep Rijswijk en de laatste jaren voor Midvliet FM. Aangezien ook Zorgradio Haaglanden (een samenvoeging van de ziekenomroepen Rano en Zoba) de uitzendingen doorgaf, kon Bob in Muziekboeket ook plaatjes draaien voor de zieken. Ook waren er (via internet) luisteraars in onder meer Australië.

Bob waardeerde het zeer dat zijn programma bij Midvliet ook via de televisie te volgen was. Regelmatig zwaaide hij naar zijn luisteraars of bewoog hij op de maat van de muziek mee, met een grote glimlach op zijn gezicht. Het radioprogramma was zijn lust en zijn leven.

Bob maakte zijn programma op zondagochtend met zijn vaste technicus Peter Wilbrink (meegekomen van Omroep Rijswijk) en zijn vriendin Louise (Wies) Koppijn die aan de telefoon zat om de verzoekplaten te noteren. Wies heeft ook een boek over Bob geschreven met als titel ‘Bob de rebel’. In dit boek wordt niet alleen zijn radiocarrière beschreven, maar ook zijn privéleven en arbeidsverleden.

In maart 2017 werd bekend dat Bob leed aan een dodelijke ziekte: longkanker. Hij besloot zich niet te laten behandelen. Hij was  bang dat een behandeling hem zieker zou maken en zijn leven slechts met een korte tijd zou verlengen. Bob van Huët gaf aan dat hij zo lang als dat mogelijk was door wilde gaan. Ook al kostte het hem moeite en veel energie; hij was er elke zondag trouw. Tot begin januari dit jaar. Toen kreeg hij griepverschijnselen en een longontsteking. In zijn kwetsbare toestand werd dat fataal en vanaf half januari was hij niet meer in staat zijn programma te presenteren. Dat feit deed hem meer verdriet dan zijn verslechterde medische toestand. Vanaf half januari werd Muziekboeket gepresenteerd door Pieter Kuipers en Pieter zal dit ook blijven doen. Dit was een duidelijke wens van Bob. Zijn ‘Muziekboeket’ mocht niet ophouden. Midvliet zal Bob van Huët zeer missen en wenst Wies en de familie heel veel sterkte in deze zware tijd.

Op zondag 24 februari zendt Midvliet op radio en televisie tussen 10:00 en 12:00 uur een speciaal ‘in memoriam’ programma uit. Dit programma is opgenomen in december en Bob vertelt in deze zeer speciale editie van ‘Muziekboeket’ over zijn leven, zijn werk en zijn radiocarrière. Alle muziek in deze twee uur is door Bob zelf uitgekozen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter