Nieuws
Wethouder: Ik kan 135 parkeerplaatsen leveren

De parkeerdruk in het Damcentrum in Leidschendam kan snel verlicht worden. In de parkeergarage onder het Damplein zijn op heel korte termijn 135  parkeerplaatsen te realiseren. Dit door in de eerste etage een blauwe zone zonder ontheffingen in te voeren.

Dat heeft wethouder Juliette Bouw gisteravond gezegd in de gemeenteraad. Zij reageerde op een noodkreet van VVD-gemeenteraadslid Bart Eleveld. Die wil zo snel mogelijk een alternatief voor de 70 parkeerplaatsen die weg zijn gevallen aan het Molenpad nu daar woningbouw komt.

Eleveld reageerde opvallend genoeg niet op de suggestie van Bouw. Dat deden ook andere gemeenteraadsleden niet.

Over drie weken praat de gemeenteraad over een groot aantal maatregelen die Bouw wil nemen om de parkeerdruk in het Damcentrum aan te pakken. Indien de raad daar ‘ja’ tegen zegt hoopt Bouw nog voor de zomer met de uitvoering ervan te kunnen beginnen.

De wethouder erkende dat het met name op zaterdag ‘heel erg druk’ is in het Damcentum en er dus veel automobilisten een parkeerplek zoeken. ,,Het is een probleem en we moeten er op korte termijn iets aan doen’’, aldus Bouw.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter