Nieuws
Autobranden? Geen tijd voor

De gemeenteraad en burgemeester Klaas Tigelaar vinden de reeks van autobranden die de gemeente teisteren, niet belangrijk genoeg om er over te debatteren. Dat bleek bij een bespreking van de prioriteiten veiligheidsbeleid 2019-2022 in de gemeenteraad. Frank Wilschut (ChristenUnie-SGP), Ron van Duffelen (CDA), Philip van Veller (VVD) en Hans-Peter Klazenga (GBLV) noemden de autobranden allemaal maar lieten het daar verder bij.

Burgemeester Tigelaar startte zijn bijdrage aan het debat met cybercrime. Om elf uur was zijn spreektijd formeel opgebruikt. Voorzitter Monica Velú vroeg de gemeenteraad of men door wilde vergaderen. VVD en GBLV keerden zich daar tegen vanwege de gemaakte afspraak dat de gemeenteraad om elf uur ophoudt. Tigelaar moet nu op 12 maart terugkeren om zijn verhaal af te maken en eventueel wel iets over de autobranden te zeggen.

Inmiddels heeft de politie in overleg met de burgemeester wel een speciaal team samengesteld, dat zich gaat richten op de branden. Buiten de gemeenteraadsvergadering zei Klaas Tigelaar over de branden: ,,De impact van deze branden is groot. Op inwoners, maar ook op organisaties zoals Woej, die één van hun bussen in vlammen zag opgaan. Een bus die men gebruikte voor hun vervoersdienst. Herstellen van de veiligheid heeft bij mij de hoogste prioriteit.”

Het politieteam heeft twee taken: extra toezicht houden, en nog meer inzetten op opsporing. Daarnaast doet burgemeester Tigelaar een oproep aan inwoners: ,,Ziet u een verdachte situatie? Bel 112 en meld het direct bij de politie. Daarnaast is ook beeldmateriaal van de branden welkom.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter