Nieuws
D66 wil impasse in het Damcentrum doorbreken

Selectieve toegang van auto’s tot het Damcentrum is een interessante, haalbare én eenvoudige oplossing om de doorstroming in te bevorderen. Het weert doorgaand verkeer terwijl alle inwoners middels een ontheffing wel in het gebied kunnen komen. Dat stelt Wouter Jorissen (D66). Hij wil de mening van B&W horen en of men bereid is deze maatregel alsnog te onderzoeken.

Dinsdag werd bekend dat B&W de selectieve toegang juist uitsluiten van een onderzoek naar maatregelen – met name een nieuwe brug over de Vliet – die de bereikbaarheid van en doorstroming in het Damcentrum moeten bevorderen. Volgens B&W ligt dat politiek te gevoelig en is het systeem te complex. Mogelijk kan er wel in de toekomst nog eens naar gekeken worden.

Wouter Jorissen:  ,,B&W kiezen er bewust voor om de impasse in het Damcentrum langer voort te laten duren. Ze wil geen onderzoek doen naar alle maatregelen, maar blijft bij zwart-wit denken over wel of geen nieuwe brug.’’

D66 vindt verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw (CDA) kortzichtig. ,,Als uit dit onderzoek blijkt dat een extra brug geen goede optie is, kunnen we weer helemaal opnieuw beginnen. Daarom moet het onderzoek breder zijn.’’

,,Het probleem met de doorstroming in het Damcentrum komt vooral door het doorgaande verkeer wat via de Sluisbrug de Vliet wil oversteken. Als we selectieve toegang introduceren voor alléén de Sluisbrug en iedereen uit Leidschendam toegang geven, is dat probleem opgelost.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter