Om de angst onder bewoners tegen te gaan, zijn er gisteravond met de wijkagent twaalf vrijwilligers de Voorburgse wijk Bovenveen ingegaan, om te praten over de recente autobranden en andere incidenten. Zij gaven informatie over camera’s en deelden flyers uit.

Enkele uren later was het in dezelfde wijk weer raak. Bewoners van de Bruijnings Ingenhoeslaan werden afgelopen nacht opgeschrikt door twee harde knallen, vermoedelijk van zwaar vuurwerk. De gealarmeerde politie kon echter niets vinden.

Komende dinsdag wordt op televisie in Team West aandacht aan de reeks incidenten in Leidschendam-Voorburg besteed. Hard nodig, want het was deze week weer raak.

Woensdag werd in de Van Everdingenstraat  op klaarlichte dag  een geparkeerde auto vernield. De Volkswagen was min of meer opgeblazen met zwaar vuurwerk. De brandweer kwam ter plekke om te zien of er geen risico op brand was. De auto is met een politiekraan weggesleept.

Woensdagavond is er vervolgens een soort explosie geweest bij een woning in de Van Alphenstraat. Ook hier is vermoedelijk vuurwerk gebruikt. Rond 23:15 uur was er een harde knal. Door de klap raakte de woning beschadigd. Direct na de harde knal checkte bewoner het huis en ontdekte dat er een aantal ruiten gesneuveld was.  Tactisch en forensisch rechercheurs deden uitgebreid onderzoek in en rondom de woning naar de oorzaak van de harde knal. Ook stellen rechercheurs een buurtonderzoek in.

Eerder van de week is een brievenbus opgeblazen aan de Mgr. van Steelaan. Het is niet bekend of deze zaken verband houden met de grote reeks autobranden in Leidschendam-Voorburg. Daarnaar wordt onderzoek verricht door een speciaal gevormd politieteam.

De districtsrecherche zoekt getuigen en filmmateriaal. Hebt u iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Van Alphenstraat? Of bent u in bezit van camerabeelden van deze omgeving waarop mogelijk verdachten staan? Neem dan contact op via 0900 – 8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter