Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Een mager programma. SEV zag de geplande uitwedstrijd tegen  Zoetermeer worden verplaatst naar 2 maart. En Stompwijk’92 speelde gisteravond al thuis tegen HVV. De Stompwijkers maakten een einde aan een serie van drie nederlagen door met 2 – 0 te winnen van de nummer vier op  de ranglijst. Goals: Enrico Geus (7e minuut) en Nick Ammerlaan (92ste minuut). Stompwijk’92 heeft nu weer aansluiting gevonden bij de middenmoot.

Forum Sport mag op zaterdag op eigen terrein om half drie aftrappen tegen Sv Poortugaal. De bezoekers staan tiende met zestien punten uit evenzoveel duels. Uit de laatste vijf duels peurde men 4 punten. Vorig weekeinde verloor SV Poortugaal op eigen veld kansloos van Brielle: 1-4. Forum Sport zelf had grote moeite om bij de rode lantaarndrager RVVH een punt uit de brand te slepen. De Voorburgers bleken niet goed om te kunnen gaan met het agressieve voetbal van de tegenstander. Of dat tegen SV Poortugaal wel lukt? De bezoekers hebben elk punt hard nodig in de strijd tegen degradatie. In uit verloor Forum Sport – nu zevende met 21 punten uit vijftien wedstrijden – nog met 3-2 van de opponent.

RKAVV reist af naar Zuid-Limburg om daar op zondag om half drie aan te treden tegen de lokale SV. Voorafgaand aan het duel werden trainer Maurizio Ceccucci en zijn mannen vanuit de vereniging nog eens extra onder druk gezet. In een persbericht stond: ‘Na de mooie en echt broodnodige overwinning tegen Unitas MOET er nu een vervolg komen in de vorm van punten. In deze fase pakken alle staartploegen verrassende punten en daar moeten wij dus ook mee
doorgaan’.  SV Meerssen in de nummer elf van hoofdklasse B met 20 uit vijftien. De bezoekers staan 13e met 19 punten uit 18 wedstrijden. De vorm is vrijwel gelijk: Meersen 8 punten uit de laatste vijf wedstrijden, RKAVV 7. Beide ploegen moeten onderin wegkomen. Daarbij speelt hen dit weekeinde in de kaart dat er maar twee concurrenten actief zijn: De Meern (15e) en IFC (12e).

De VV Wilhelmus treedt voor het eerste aan in de nieuw gevormde 3e klasse Hoog B nadat men de halve competitie in 3c ongeslagen had gewonnen. In Hoog B treffen de wespen SEP, HMSH, COAL, Kethel Spaland, ODB, WCR, DHL, Dubbeldam, Charlois, Full Speed en REMO. Er wordt weer een halve competitie gespeeld om promotie naar de tweede klasse. Zondag start de ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos met een thuisduel tegen DHL uit Delft, een ‘oude’ bekende uit de eigen competitie in 3C. In Delft werd het 1-3 voor de Voorburgers. De coach wil met zijn mannen hoe dan ook promoveren. Die intentie wil hij met zijn team ook vanaf de start uitstralen. Aftrap: 14.00 uur

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter