B&W houden ‘de vinger aan de pols’ bij Haagse voornemens om bedrijven van de Binckhorst over te plaatsen naar de Vlietzone: het gebied tussen A4, Hoornbrug, de Vliet en het Zeeheldenkwartier. Over die plannen wordt met de collega’s in Den Haag periodiek overlegd.

Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen het GBLV-gemeenteraadslid Monica Velú laten weten in antwoorden op vragen. Den Haag wil de bedrijven op de Binckhorst kwijt omdat men daar 25.000 woningen wil neerzetten.

De informatie aan inwoners van Leidschendam-Voorburg is een Haagse zaak, aldus Van Eekelen. Het gaat immers om hun grondgebied. Datzelfde geldt ook bij de participatie van inwoners uit Leidschendam-Voorburg bij de uitwerking van de Haagse voornemens.

Van Eekelen stelt dat de gemeente positief staat ten opzichte van de Haagse plannen met de Binckhorst. Het biedt kansen voor deze gemeente onder andere als het gaat over bereikbaarheid en openbaar vervoer.

Leidschendam-Voorburg is ook betrokken bij periodiek beraad  over de Haagse plannen voor het gebied tussen de stations Hollands Spoor, CS en Laan van Nieuw Oost Indië. Daarnaast is er overleg over de bouwplannen voor het gebied rond station Laan van Nieuw Oost Indië.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter