In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen organiseren de drie Zuid-Hollandse COC’s het Roze Verkiezingsdebat van Zuid-Holland. Op vrijdag 1 maart zullen vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen in debat gaan over diverse roze onderwerpen in Dudok te Den Haag.

,,Vrijwilligers van COC Haaglanden, COC Leiden en COC Rotterdam Rijnmond werken voor dit evenement samen. Zij laten met dit debat het  belang van de Provinciale Statenverkiezingen zien. De nieuwgekozen Statenleden zullen in mei de Eerste Kamer kiezen en zo beïnvloeden deze verkiezingen ook de landelijke politiek”, aldus Bernard Schendstok van COC Haaglanden.

Tijdens het Roze Verkiezingsdebat zullen politici met elkaar en met het aanwezige publiek in gesprek gaan. Dit aan de hand van stellingen over onderwerpen die te maken hebben met de positie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksepersonen (LHBTI). De provincie Zuid-Holland is een Regenboogprovincie, maar hoe gaan de toekomstige Statenleden zich inzetten voor de positie van LHBTI’s in onze provincie? Wat is de betekenis van de status ‘Regenboogprovincie’? Dat wordt duidelijk tijdens het debat,  dat van 20:00 uur tot 21:30 uur duurt. Inloop vanaf 19:30 uur. Dudok is te vinden aan de Hofweg 1A, in Den Haag

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter