De politie heeft vrijdagmiddag in de Voorburgse Van Everdingenstraat een aantal woningen laten ontruimen na de vondst van een ‘verdacht voorwerp’ in een kelderbox. De politie kwam ter plaatse na een melding van hevige knallen in de flat. Buiten op een grasveld werd ook een schroeiplek aangetroffen.Of het bij de vondst om zwaar vuurwerk ging wilde de politie niet zeggen ook al waren er wel explosievenexperts aanwezig. De spullen uit de kelderbox zijn meegenomen voor nader onderzoek.

In de Van Everdingenstraat zijn recent twee auto’s in vlammen opgegaan waaronder een politiewagen. Ook in de directe omgeving werden diverse wagens in brand gestoken. Bewoners van de wijk werden ’s nachts een aantal keren opgeschrikt voor harde knallen. De massaal aanwezige politie sloot de Van Everdingenstraat (Voorburg-Bovenveen) tijdens de actie af. Burgemeester Klaas Tigelaar kwam ter plaatse poolshoogte nemen. Voor zover bekend werd er niemand aangehouden. Om 19.30 uur konden de mensen die hun flat uit hadden gemoeten weer terug naar huis.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter