De bekende Voorburgse artieste Angelique Schipper is bijna jarig. Ze hoopt deze keer honderden mensen op haar geboortedag te kunnen ontvangen. Mensen die dan wel een toegangskaartje moeten kopen. Want: ,,Kom je ook op mijn verjaardag? Dat kan, omdat ik samen met Rob Kortekaas beheerder ben op de Ruïne van Brederode. Ik ben in maart jarig en vind het feestelijke opening weekend van 2 en 3 maart een mooi moment om het te vieren. Met een toegangskaartje voor de Ruïne draag je letterlijk een steentje bij aan de toekomst van ons erfgoed. En dat is wat ik het liefste wil.”

Men moet daarvoor wel naar de Velserenderlaan 2, 2082 LA  in Santpoort-Zuid. Angelique viert haar verjaardag met het Stamboomweekend, op 2 en 3 maart 2019, met op zaterdag de officiële opening van seizoen 2019 door burgemeester Frank Dales. Behalve een aantal ridders, waaronder de onfortuinlijke ridder Jan, en hun gevolg zullen ook andere historische Brederodes aanwezig zijn bij de ruïne.

Zoals Willem van Brederode, die het kasteel heeft laten bouwen, Hendrik II de Grote Geus en de machtigste heer van Brederode: Johan Wolfert. Yolande van Lalaing, de laatste bewoonster van het kasteel, komt samen met haar zoon Walraven II. Ook zullen Willems kleindochter Catharina en Brechta van Rolland, getrouwd met een bastaard-Brederode, aanwezig zijn. Zij vertellen wie hun verre vorstelijke nazaten zijn. Entree: € 5,-, kinderen 0-3 jaar gratis. Meer info op www.ruinevanbrederode.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter