Nieuws
Politie onderzoekt samenhang incidenten

De politie onderzoekt of er een samenhang is in de reeks van incidenten, die de gemeente de laatste tijd treffen. Dus de autobranden, de vuurwerkbommen, maar ook andere brandstichtingen. Dat meldt politiebaas Jaap de Kok op twitter. ,,Alles in ons team is gericht op het stoppen van deze criminaliteit”, aldus de korpschef. Zijn opmerking heeft alles te maken met de vondst, vrijdagmiddag,  van zwaar vuurwerk in een kelderbox aan de Van Everdingenstraat in Voorburg. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. Maar de speculaties zijn niet van de lucht. Menigeen legt een verband tussen de inval  van vrijdag en de eerdere gebeurtenissen.

Agenten kregen vrijdagmiddag 22 februari omstreeks 14:15 uur meerdere meldingen over harde vuurwerkknallen in de omgeving van de Van Everdingenstraat. Na onderzoek troffen zij een verdacht object aan, wat in beslag is genomen. Een getuige kon goed omschrijven waar de harde vuurwerk knallen vandaan kwamen. Kort na de meldingen controleerden agenten in de Van Everdingenstraat een woning en een kelderbox. In de kelderbox troffen agenten het verdachte object aan. Een explosieven expert controleerde het object en liet daarna uit voorzorg meerdere woningen tijdelijk ontruimen. Het object is meegenomen voor nader onderzoek. Er wordt onderzocht of de vondst ervan verband houdt met de autobranden die deze maand in de gemeente Leidschendam-Voorburg plaatsvonden.

In de periode van 11 tot en met 18 februari brandden er minstens zes auto’s uit in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Deze autobranden hebben een grote maatschappelijke impact. Het tegengaan van autobranden is voor het politieteam Leidschendam-Voorburg dan ook van de hoogste prioriteit. Blijf daarom alle verdachte situaties direct melden via 1-1-2. Meld u liever anoniem? Bel dan met 0800 – 7000.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter