Nieuws
Wethouder zit er weer naast

Wethouder Nadine Stemerdink heeft de gemeenteraad opnieuw foutief geïnformeerd over de bomenkap in de gemeente. Op 13 februari schreef zij in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck  dat de kap van nog eens 72 bomen aanstaande was en dat er nog naar 28 exemplaren werd ‘gekeken’. Tezamen dus 100 exemplaren. Binnen een week na deze antwoorden is er door de gemeente vergunning gegeven voor de kap van 122 bomen, waarvan 82 bij de Schoorlaan in Leidschendam.

In de antwoorden aan Hartsinck erkende de wethouder dat er lang niet altijd van herplant sprake was. Enkele weken eerder beweerde ze in de gemeenteraad nog dat herplant altijd plaatsvond. Eind 2018 moest de wethouder ook al uitspraken, gedaan in de gemeenteraad, herroepen. Toen ging het om de ombouw van wagens in gebruik bij stadsbeheer naar elektrische aandrijving. Stemerdink beweerde dat de dienst dat zelf ging doen en er zelfs al mee bezig was. In beide gevallen klopte dat niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter