Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vraagt startups na te denken over innovatieve oplossingen voor vraagstukken van de provincie. Bijvoorbeeld het verbeteren van fietsveiligheid of optimaliseren van onderhoud aan wegen op basis van data. Met de innovaties is niet alleen de provincie verder geholpen, de jonge ondernemers krijgen op deze manier een heuse ‘kick-start’.

Bom-Lemstra: ,,We werken zo aan verfrissende oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen, denk aan energietransitie, een gezonde leefomgeving en circulaire economie. En los daarvan stimuleren we via dit programma het innovatief ondernemerschap in onze provincie. Ontzettend belangrijk voor onze regionale economie.”

Dit jaar kunnen startups aan de slag met 8 vraagstukken. Bijvoorbeeld: hoe verbeteren we de fietsveiligheid in Zuid-Holland? Hoe kan data helpen bij het onderhoud van wegen? Of: hoe kunnen we de afvalstromen van de provincie circulair benutten? Bekijk alle challenges

Komende tijd krijgen startups de kans op de vraagstukken in te schrijven. Na een selectieprocedure kan een deel van hen aan de slag. Deze groep kan rekenen op een intensief samenwerkingstraject en trainingsprogramma. Ook krijgen ze werkruimte bij de provincie, toegang tot financiering en het netwerk. Is de ontwikkelde innovatie succesvol? Dan is de provincie direct hun eerste klant.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter