Het treinverkeer heeft dagelijks te maken met overlast en vertragingen door verwarde personen op het spoor en stations. Camerabeelden tonen aan dat omstanders vaak niets doen wanneer iemand zich verward gedraagt rond het spoor. ProRail roept Nederlanders op om wat meer op elkaar te letten.

Het komt meerdere keren per dag voor dat ergens in Nederland verwarde personen zich op of vlakbij het spoor bevinden. Wanneer camera’s van ProRail dit detecteren, moeten treinen met maximaal 40 km p/u gaan rijden om een aanrijding te voorkomen en dat zorgt voor veel vertraging. De vertraging door verwarde personen rekent ProRail tot ‘oorzaak derden’. Derden vertragingen zijn verantwoordelijk voor 55% van de treinvertragingen, die op het conto van ProRail worden geschreven.

Veel verwarde personen worden door ProRail opgemerkt door de duizenden camera’s langs het spoor. Na het zien van een verward persoon, worden direct maatregelen genomen in de treindienst en worden de hulpdiensten ingeschakeld om de persoon de juiste zorg te bieden. Bij veel van deze beelden valt op dat omstanders een verward persoon aan zijn of haar lot overlaten en niets doen. ProRail roept iedereen op om samen met ons een oogje in het zeil te houden en in ieder geval hulpdiensten in te schakelen via het alarmnummer 112 bij het zien van een verward persoon op of rond het spoor.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter