Nieuws
Voetbalweekeinde: Magere kost

Maar drie wedstrijden van de lokale voetbalteams dit weekeinde: twee zeges en een nederlaag. De zoveelste voor zondag hoofdklasser RKAVV.

Forum Sport – SV Pootugaal 4 – 0

Het zag er na het eerste fluitsignaal van arbiter Marijn Kool niet echt naar uit dat de thuisclub negentig minuten later met een ruime 4-0 zege van het veld zou stappen. De bezoekers gaven namelijk vanaf het eerste moment vol gas en dat leidde al in de eerste minuut tot een mogelijkheid. Forum Sport zocht in de aanvangsfase duidelijk naar ritme en had zeker in die beginfase de handen vol aan de rappe spitsen. De schade bleef uit en nadat de eerste Poortugaalstorm na ongeveer tien minuten was gaan liggen, had Frederik Mostava namens de gastheren tussen de bedrijven door de score al kunnen openen.

Oefenmeester Bas Steffens zei na afloop niet verrast te zijn door de flitsende openingsfase van de bezoekers. ,,We wisten hoe ze spelen. Het was vooraf wel even puzzelen hoe we zouden starten, 4-4-2, of 4-3-3. Maar Dennis den Turk en ik besloten toch voor de eerste opstelling te gaan. En dat pakte goed uit.’’

Van lieverlee kreeg Forum Sport meer greep op de tegenstander, werd gevaarlijker en verscheen vaker voor de vijandelijke goalie. Na ruim twintig minuten was het raak. Mike de Graaf kon uit een hoekschop na wat klutswerk raak koppen: 1-0.

Na de thee opnieuw een onstuimig sv Poortugaal. Waar heel even een herhaling van de tweede helft tegen RVVH dreigde, daar bleek dit Forum Sport nu wel over voldoende veerkracht te beschikken. Timo Ploemen zorgde na een vloeiende combinatie voor de bevrijdende 2-0 en toen Eduardo Sauerwalt door een weinig slimme actie van zijn vaste bewaker binnen de zestien werd gevloerd, mocht Joshua Steenvoorden vanaf de stip het vonnis voltrekken: 3-0. Dat invaller Tom Bijen in blessuretijd er nog 4-0 van maakte, was vooral goed voor het hervonden zelfvertrouwen van de ploeg.

Overige uitslagen:

SV Meerssen – RKAVV 2 – 0 (goals vielen in de 85ste en 90ste minuut)

VV Wilhelmus – DHL 5 – 0 (8e Thomas Ruijgrok, 17e Levi Schut, 27e Mathijs Wartna, 47e en 51e Kevin Besamusca)

Stompwijk’92 – HVV 2 – 0 (donderdagavond reeds gespeeld. Goals van Enrico Geus en Nick Ammerlaan)

SEV was vrij

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter