Nieuws
Nutteloos parkeeronderzoek Damcentrum

B&W hebben een nutteloos onderzoek laten doen naar de parkeersituatie in het Leidschendamse Damcentrum. De uitkomsten van het speurwerk, dat door een extern bureau in 2018 werd gedaan, komen vrijwel overeen met een soortgelijk onderzoek dat het vorige college van B&W in 2017 liet doen.

Dit blijkt uit antwoorden van B&W op vragen van GroenLinks-gemeenteraadslid Floor Kist. Hij was in het vorige college van B&W als wethouder verantwoordelijk voor het onderzoek dat in 2017 plaatsvond.

Uit een vergelijking tussen beide onderzoek blijkt dat er in 2017 820 parkeerplaatsen in het Damcentrum, vorig jaar werd er één meer geteld.

Kijkend naar de parkeerdruk (het percentage parkeerplaatsen dat bezet is) dan was die druk op werkdagen ’s middags in 2017 66 procent, een jaar later 61 procent.  In dezelfde vergelijking maar dan ’s avonds waren de percentages 75 procent (2017), 71 procent (2018). Voor de doordeweekse nachten werden 58 en 61 procent gemeten.

Op zaterdagmiddag was de parkeerdruk in 2017 68 procent, in 2018 een procent meer. Voor de zaterdagavonden werden in 2017 geen metingen verricht. Wel in 2018. Toen kwam de parkeerdruk op 77 procent uit.

De parkeerdruk is de graadmeter bij beslissingen over de noodzaak tot meer parkeerplaatsen in het Damcentrum, dan wel maatregelen om langparkeerders te weren alsmede het autogebruik en -bezit van bewoners te beperken.

Het vorige college van B&W kwam daartoe met een pakket voorstellen. Het nieuwe college van B&W heeft exact hetzelfde gedaan waarbij een groot deel van de ideeën van de voorgangers werden overgenomen. Die worden nu uitgewerkt. Voor de zomer wil verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw dan met een concreet voorstel naar de gemeenteraad komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter