De gemeentebesturen van Hranice (Tsjechië), Konstancin Jeziorna (Polen) en Temecula (VS) weten nog steeds niet dat de stedenband die zij met Leidschendam-Voorburg hebben, niet meer bestaat. Dit ondanks het feit dat de gemeenteraad al op 8 januari instemde met een voorstel van B&W om die stedenbanden op te heffen.

Dat de drie gemeenten, noch de ambassades van de drie landen, van het besluit weten blijkt uit antwoorden van B&W op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga. B&W laten weten dat zij zelf naar Tsjechië en Polen willen reizen om het afscheid bekend te maken. Er zal dan ook een geschenk worden overhandigd. Deze reizen worden nu voorbereid. De Amerikanen krijgen het nieuws per post, inclusief het geschenk.

De drie ambassades krijgen in de tweede helft van maart een brief in de bus waarin een en ander staat. De Stichting die in Leidschendam-Voorbrug zelf voor de stedenbanden verantwoordelijk was zal, net als de drie werkgroepen die daaronder vallen, in de eerste week van maart een officieel schrijven krijgen. Daar is het besluit echter al lang bekend.

B&W stuurden overigens al op 30 oktober 2018 een brief aan de gemeenteraad waarin werd aangegeven dat men met de stedenbanden wilde stoppen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter