Nieuws
Den Haag heeft hulp regio nodig

Den Haag heeft bij het oplossen van de problemen op de woningmarkt, de regio nodig. Dat schrijft wethouder Boudewijn Revis in de Woonagenda 2019 – 2023. De bestuurder spreekt daarbij echter niet over de behoefte aan meer bouwgrond.

Revis schrijft dat een succesvolle aanpak van het Haagse probleem deels afhangt van de regio. Hij noemt daarbij onder andere de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek die het Den Haag mogelijk zou maken woningen selectief aan bepaalde groepen toe te wijzen. Hij wil dat ‘afstemmen met de regio’.

De bestuurder wil verder afspraken met de regio maken inzake sociale woningbouw. Den Haag wil jaarlijks 750 nieuwe sociale woningen bouwen. Bij nieuwbouw moet 30 procent in de sociale sector zitten.

De wethouder stelt verder dat een regiogemeente, indien er mensen uit die gemeente in een Haagse zorginstelling komen, eenzelfde aantal terug moet nemen. Revis legt een verband met zogenoemde ‘zorgdoelgroepen’ die in voor hen gelabelde woningen terecht komen. Den Haag wil 300 woningen per jaar voor hen bouwen.

Revis meldt verder dat Den Haag bij nieuwbouw 20 procent van de woningen in het zogenoemde ‘middensegment’ wil hebben. Dat wil zeggen met een huur tussen 720 (grens sociale sector) en 950 euro per maand.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter