Nieuws
Kosten Mall verder omhoog

De kosten voor de ombouw van winkelcentrum Leidsenhage in Mall of the Netherlands zijn verder gestegen. Eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield (URW) schat de kosten nu op 570 miljoen euro. De Mall moet in de eerste helft van 2020 open gaan. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018  van URW.

Nederland was het enige land waar voor URW de inkomsten in 2018 daalden. En wel met 4,4 procent. De waarde van de in de winkels verkochte spullen zakte met 7,2 procent. Het aantal bezoekers nam met 1,3 procent af. Nederland is met 3 procent van de URW-omzet de kleinste in de portefeuille van de onderneming.

Uit het jaarverslag blijkt dat de gemiddelde huur in Nederlandse URW-eigendommen 270 euro per vierkante meter is met 405 euro als maximum en 168 euro als minimum. De huren in Nederland zijn daarmee de laagste van alle URW-bezit.

In het jaarverslag stelt URW dat er mindere tijden aankomen. In 2018 was er nog een omzetstijging van 7,2 procent. Die zal de komende jaren dalen naar circa zes procent. Het netto resultaat in 2018 was dik 1 miljard euro. In 2017 was dat nog 2,5 miljard euro.

In Nederland bezit URW naast Leidsenhage/de Mall Stadshart Almere, Stadshart Amstelveen, Stadshart Zoetermeer, De Els (Waalwijk), Kerkstraat (Hilversum), In den Vijfhoek (Oldenzaal), Zoetelaarpassage (Almere) en Oosterdijk (Sneek).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter