De gemeente kent een tekort aan standplaatsen voor woonwagens. Bij B&W liggen 49 verzoeken om een standplaats. Er zijn er echter maar dertig beschikbaar. Dat hebben B&W het D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen laten weten in antwoorden op vragen.

Bij de 49 verzoeken gaat het in 75 procent van de gevallen om een huurwagen. Veertig procent zegt echter ook wel te willen kopen. Van de aanvragers is 40 procent alleenstaand, de rest zijn gezinnen.

De dertig plaatsen zijn te vinden aan de Appelgaarde (Voorburg, 13), de Schipholboog (Voorburg, 7), de Hovenierssingel (Leidschendam, 9) en de Waterviolier (Stompwijk, 5). De standplaatsen in Stompwijk bevinden zich op particuliere grond. Bij de Appelgaarde gaat het om plaatsen van woningcorporatie Wooninvest.

Alle gemeenten in de regio  Haaglanden zijn nu bezig met een inventarisatie van beschikbare plaatsen en de vraag er naar. Dat moet leiden tot het formuleren van een nieuw beleid voor de regio inzake standplaatsen voor woonwagens. Begin 2020 komt er dan een voorstel aan de betrokken gemeenteraden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter