Nieuws
Weer brievenbussen opgeblazen, politie vraagt uw hulp

De reeks van vernielingen en brandstichtingen in Leidschendam-Voorburg is weer een stukje langer. In de nacht van woensdag op donderdag zijn er brievenbussen opgeblazen en vernielingen gepleegd bij woningen op de Bruinings Ingenhoeslaan. De gemeente laat inwoners van de wijk Bovenveen weten dat onder leiding van de recherche een groot aantal politieonderdelen betrokken is bij de aanpak om de daders te kunnen opsporen en mogelijke nieuwe incidenten te voorkomen. Er wordt eveneens bekeken hoe externe partijen betrokken kunnen worden, zoals inwoners van de gemeente, buurtpreventieteams en de wooncorporaties. De impact van de branden is groot en de veiligheid binnen de gemeente heeft de hoogste prioriteit.  Bij de politie en justitie zijn de zaken volop in onderzoek en gericht op het stoppen van de branden en incidenten met vuurwerk en het aanhouden en veroordeeld krijgen van de daders.

De afgelopen maanden heeft er een reeks incidenten plaatsgevonden binnen Leidschendam-Voorburg. Het begon in december met de brandstichtingen aan de Hendrik van Boeijenlaan/Scheltuslaan en de eerste autobrand. Daarna volgden meerdere branden zoals onder andere autobranden, kliko’s en coniferenhaag. Tevens zijn er een aantal brievenbussen opgeblazen met zwaar vuurwerk. Bekeken wordt of de incidenten een relatie hebben met elkaar. In de periode van 11 tot 25 februari brandden er zes auto’s en een aanhangwagen uit in de gemeente.

Vorige week heeft de burgemeester samen met de politie besloten dat extra inzet op toezicht in de wijken en op opsporing noodzakelijk is. De burgemeester heeft dagelijks contact met de politie en justitie over de gang van zaken. Het extra toezicht in de wijk heeft geleid tot het binnentreden van een woning in de Van Everdingenstraat. Daar is zwaar vuurwerk in beslag genomen. Enige woningen zijn korte tijd ontruimd geweest.

En weer wordt de hulp van omwonenden ingeroepen: Weet u meer over de incidenten? Heeft u verdachte personen of voertuigen gezien? Neem contact met de politie op. Dat kan per telefoon via 0900 – 844 of anoniem via 0800 – 7000. Via social media kunt u een melding doen via het Facebookaccount van Politie Leidschendam/ Voorburg

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter