Het IVN stapt stevig door want op zaterdag 9 maart is er een wandeling van schemer naar duisternis bij nieuwe maan. Dat gebeurt van 17.45 tot 19.45 uur. De stevige avondlentewandeling wandeling voert door het duingebied  en langs het strand van Wassenaar. Men vertrekt met de zon en komt terug in het donker. Donker wordt het pas echt als de deelnemers het bos inlopen. Gehoopt wordt op helder weer zodat men kan genieten van de  zonsondergang en – wat later – de sterren.

Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat u verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen.

Onder het motto ‘Weinig praten, veel beleven’ hoopt de organisatie bosuilen te zien vliegen tegen de donker wordende hemel.  Misschien kruist een ree of vos het  pad. Deelnemers moeten zorgen voor goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen. Opgeven is niet nodig maar vinden we wel handig. Verzamelen op de parkeerplaats ter hoogte van hotel Duinoord, halverwege de Wassenaarse Slag. Meer informatie / opgeven: want.ivnleiden@gmail.com

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter