Vandaag, zaterdag, is het feest in Gaandrië en Zwabberdam!  Om 11.30 uur start de carnavalstoet vanaf de Veurse Achterweg in Leidschendam. Hierna wordt er koers gezet naar de Sluis, onder begeleiding van een hoop muziek en gezelligheid. Circa 12.30 uur zal Prinses Lacta, samen met haar page Iris, onder begeleiding van Boerenkapel De Blaasbalgen, traditioneel gedoopt worden in de Vliet. Om 13.00 uur vertrekt de stoet richting Stompwijk.

Net zoals ieder jaar ontvangen de Heerser van het Gaandriaanse rijk en zijn Zwammerdamse collega om 10.00 uur de hamer uit handen van burgemeester Klaas Tigelaar. Aansluitend gaat men met mooie praalwagens mee in de optocht van Leidschendam. Het motto voor dit seizoen is ‘Met kunst en vliegwerk’.

Na de optocht door Stompwijk start daar rond 14.30 uur het straatcarnaval aan de Meerlaan. Er is onder meer een live optreden van de CocoBello’s. Om 20.00 uur gaat het gekostumeerde bal van start bij De Bles, Dr. van Noortstraat.

In Leidschendam vindt om 14.00 uur de prijsuitreiking voor de mooiste wagen in de optocht plaats bij bij Grandcafé Leidschendam, Damlaan 34b. Om 20.30 start het grote carnavalsfeest bij RKAVV, Kastelenring Leidschendam.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter