Nieuws
Leidschendam-Voorburg veiliger

Leidschendam-Voorburg is vorig jaar ten opzichte van 2017 veiliger geworden. Op de lijst van onveiligste gemeente daalde Leidschendam-Voorburg van plek 83 naar 103. Dat blijkt uit de Misdaadmeter, uitgevoerd door de Persgroep. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gegevens van de politie en het Sociaal cultureel planbureau.

In Leidschendam-Voorburg was er afgelopen jaar alleen een toename van het aantal bedreigingen (met 20 procent). Bij autokraken en overvallen was er geen wijziging ten opzichte  van 2017. Bij alle andere categorieën was er een forse daling. Zo namen woninginbraken met 33,7 procent af, straatroven met 50 procent, zakkenrollerij met 46,5 procent en autodiefstallen met 23,7 procent.

Als onveiligste gemeente staat Amsterdam te boek. Rotterdam staat op een derde stek, Den Haag is zesde. Rijswijk scoort plaats 36, Zoetermeer 68, Wassenaar 136, Voorschoten 217 en Pijnacker-Nootdorp 220. De veiligste gemeente van Nederland is Dinkelland (Overijssel).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter