Nieuws
Voetbalweekeinde: mager gelijk spel

Er was dit weekeinde maar één competitiewedstrijd voor de lokale voetbalclubs: zaterdag eerste klasser Forum Sport moest naar Delta Sport in Vlaardingen. Het leverde een mager gelijk spel op waar geen van beide ploegen veel mee opschoten.

Delta Sport – Forum Sport 1 – 1

Miezer en lage temperaturen in combinatie met matig voetbal van zowel Forum Sport als de thuisclub zorgden langs de lijn voor weinig vrolijke gezichten. De bezoekers startten in de favoriete opstelling van 4-3-3 en dat leidde na tien minuten tot de eerste grote kans voor Orlando Agues Ribeiro, maar de nummer tien had zijn vizier niet op scherp staan. Dat gold ook voor Darios van Breukelen die in kansrijke positie uit een voorzet van Nigel l’Ami eerst naast schoot en zich even later geen raad wist met een steekpass van Marc du Chatenier. Pech had Forum Sport toen na ruim een half uur een inzet van Marc du Chatenier van de lijn werd gehaald. En Deltasport? Het stelde met een paar plaagstootjes weinig voor.

Na de thee aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Forum Sport drong aan, maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Daarentegen zette Deltasport bij tijd en wijle een extra tandje bij. Met ingrediënten als een klein tikkie hier, een elleboogje daar. Dat Deltasport op voorsprong kwam was dan ook zeker geen eigen verdienste. Het had de hulp nodig van doelman Jurrian Jouvenaar. Diens mislukte uittrap belandde pardoes voor de voeten van Edinho Pattinama, die dankbaar profiteerde van de offday van de Voorburgse goalie (0-1).

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later knalde Nigel l’Ami met een diagonaal schot van randje zestien de bal langs de vaak grabbelende Kevin De Jong (1-1). Met de ingebrachte Edoardo Saurwalt en Jerone Goodett voor de moegestreden Orlando Agues Ribeiro en Frederik Mostava kon Forum Sport zijn tegenstander weliswaar tot ver op eigen helft terugdringen, maar het leverde nul rendement op. Ook Leo Dijkhuizen (voor Marc du Chatenier) kon in het laatste kwartier geen meer wonderen verrichten.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter