In de eerste editie van het radioprogramma ‘Bekende Voorburgers’ is er een gesprek met radio-icoon Jan van Veen. Dat is te beluisteren bij Midvliet FM op zaterdag 9 maart, van 15.00 tot 17.00 uur, vanuit de grote studio van Midvliet aan de Damlaan 35A in Leidschendam. Velen zullen Jan van Veen nog kennen van Radio Veronica, dat als ‘zeezender’ uitzond vanaf het schip op de Noordzee. Jan werd in 1964 gevraagd om bij Veronica te komen, door de al even bekende Willem van Kooten. Op zeker moment werd hij programmaleider.

Jan werkte nauw samen met Lex Harding en Rob Out en presenteerde jaren achtereen het romantische amateurpoëzieprogramma Candlelight, eerst bij Veronica en later bij de AVRO en Sky Radio. Het populaire programma bestond uit voordrachten van amateurpoëzie van luisteraars. Sinds 2005 was Jan van Veen nog steeds te horen met dit programma, op zijn Internetstation Candlelight.  René Marquard en Rob Hekman zullen de in Voorburg geboren Jan van Veen interviewen over bekende en minder bekende gebeurtenissen. Wie er bij wil zijn op zaterdag 9 maart (toegang gratis)  moet even een mailtje sturen naar bekenden@midvliet.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter