Dit is het programma van Theater Ludens in de week van 8 tot en met 14 maart.

 Vrijdag 8 maart: Concert / Yuri Honing / Goldbrun. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 20,00. Yuri Honing staat al vele jaren aan de top en toert langs de meeste werelddelen. Eens in de twee jaar is er ruimte voor een Nederlandse theatertournee. Na zijn geslaagde debuuttheatertournee ‘Het verlangen van Yuri Honing’ is het begin 2019 tijd voor de theatertournee ‘Goldbrun.’

Zaterdag 9 maart: Cabaret / BNNVARA Leids Cabaret Festival. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld. Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent.
Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2019 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Kom kijken en oordeel zelf! Vanaf maart staan ook de nieuwe finalisten in de startblokken.  Mis hun eerste optredens niet!

Dinsdag 12 maart: Matinee / Cinema + / Irma La Douce (VS 1960). Aanvangstijd: 13.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Komedie van Billy Wilder. Met oa.  Shirley MacLaine, Jack Lemmon. Na het succes van The Apartment (1960) is het gouden trio Wilder-Lemmon-MacLaine wederom op volle sterkte in deze romantische klassieker. Lemmon speelt Nestor, een voormalige politieman die verliefd wordt op de prostituee Irma (geweldige rol van MacLaine). Hij kan het niet verdragen dat ze met iedereen het bed deelt en verzint een geniaal plan om haar voor zichzelf te houden. Lemmon is in topvorm als de charmante en grappige verleider die alles in het werk stelt om zijn liefde te behouden maar ongewild zijn eigen graf graaft. Oscar voor de muziek, Golden Globe voor MacLain.

Dinsdag 12 maart: Cinema + / My Generation (VK 2018). Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Documentaire van David Batty. Met oa. Michael Caine. Nostalgisch documentair uitstapje naar de Britse jeugdcultuur van Swinging London in de jaren zestig, met acteur Michael Caine (Alfie) als gids. Een vrolijke, uitbundige collage van archiefmateriaal, met op de geluidsband muziek van bands als The Beatles en The Kinks, en voorzien van commentaar en persoonlijke anekdotes van vele creatieve tijdgenoten als model Twiggy, muzikant Roger Daltrey en modeontwerpster Mary Quant. Geen doorwrochte analyse, maar een kleurrijk portret van onconventionele creatieve geesten uit de arbeidersklasse die de maatschappelijke verhoudingen destijds op hun kop zetten.

Donderdag 14 maart: Cabaret / Trudy Labij & Frans Mulder : ’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar. Aanvangstijd: 14.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Cabaretier en tekstschrijver Frans Mulder bracht vorig seizoen, naast zijn werk bij theatergroep Purper, een intiem, ontroerend en zeer geestig soloprogramma, waarin hij zonder enige opsmuk vertelde over de ups, downs, tops en flops in zijn persoonlijke, maar ook professionele leven. Trudy Labij, een van Nederlands top actrices en comédiennes én vriendin van Frans, dacht toen zij zijn solo zag: dat wil ik ook. ‘Want’, zei zij, ‘ik wil al een tijdje iets anders dan alleen toneel. Ik wil iets eigens, iets met muziek, iets met een mespuntje ernst en flinke scheut absurdisme.’ Van het een kwam het ander, met deze unieke, eenmalige samenwerking als resultaat. Twee solo’s die naadloos in elkaar overgaan. Trudy Labij en Frans Mulder in een cabaret-, toneelvoorstelling en show met veel humor en zelfspot. Onthutsend eerlijk en meedogenloos geestig. Terwijl ze vertellen en zingen over de levens, liefdes, ouders en carrières van beiden, vinden ze ook nog de tijd om het over het heden en de nabije toekomst te hebben. Want zoals iedereen, filosoferen ze er graag op los. Maken ze zich net als jan en alleman met veel plezier kwaad over zaken waar een mens toch niks aan kan veranderen. Dan zijn ze het maar kwijt. Dan voelen ze zich goed. Dit alles komt samen in een serieus hilarisch programma met als grondgedachte: laten we het samen doen, want…’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar…   Met medewerking van multi-instrumentalist Diederick Ensink .

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nlDe kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter