Nieuws
Weer ontploffing: ‘Ik zag de ramen trillen’

,,Het was een enorme knal. Ik zat meteen rechtop in bed en zag de ramen trillen.” Het is één van de vele inwoners van Voorburg-Noord die in de nacht van zaterdag op zondag werd gewekt door een enorme ontploffing. ,,Ik dacht dat er een huis de lucht in ging of zo. Maar buiten zag ik niets.” Veel mensen in de wijk vertellen over de luide explosies, die men hoorde in de omgeving van de Van Alphenstraat. Knallen die volgden op een actie van de politie eerder op de dag. Toen werd in de Van Everdingenstraat een auto in beslag genomen en vond ook een inval in een portiekwoning daar plaats. De politie heeft zaterdagnacht in en om de Van Alphenstraat naar sporen gezocht. Men wil niet zeggen of er iets gevonden is. Vooralsnog lijkt het erop dat iedere actie van de politie meteen wordt gevolgd door een opgestoken middelvinger van de dader(s). In ieder geval is er nog geen eind gekomen aan de reeks autobranden en ontploffingen, die de gemeente als sinds de jaarwisseling in hun greep houden. ,,Dat wordt volgend jaar flink duikelen op de lijst van veilige gemeentes”, merkt een buurtbewoner cynisch op.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter