EHC heren 1 heeft in een sterke handbalwedstrijd twee cruciale punten veroverd in de eerste divisie. Tegenstander Olympia, de nummer twee op de ranglijst, werd in het eerste kwartier van de wedstrijd volledig overrompeld en de zege kwam daarna niet meer in gevaar. Na een kwartier met uitstekend gevarieerd spel van EHC en veel doelpunten van linkerhoek Hedi Boumnijel (5 punten in een tijdsbestek van 10 minuten) stond er al een enorm gat op het scorebord: 12-5. EHC speelde sterk en met name de verdediging bleek ondoordringbaar. Olympia liet in niets zien op de tweede plek te staan en werd aan alle kanten voorbij gerend. Keeper Rolf Wubben speelde een sterke partij, maar werd ook erg goed geholpen door het middenblok waardoor veel afstandsschoten van Olympia smoorden.

Vlak voor rust verscheen – onder luid applaus van het talrijke publiek – clubicoon Bart Vinkesteijn binnen de lijnen, die na een lange blessureperiode zijn rentree maakte. Al snel liet hij zien weer helemaal terug te zijn door de 18-9 te maken. Met rust was het 20-10.

Het grootste deel van de tweede helft bleef de voorsprong van EHC intact. Bijna iedereen van het team kwam op het scorebord en dat gaf aan dat het qua teamspirit wel goed zat. Het flitsende spel uit de eerste helft was verdwenen maar de voorsprong was dermate groot dat het nooit spannend werd. Nadat in het laatste kwartier rust werd gegund aan een aantal kernspelers van EHC kwam Olympia nog wel wat terug tot een eindstand van 30-26.

Een mooie en heel nuttige overwinning waardoor EHC nu opklimt in de stand en zelfs de 5de plaats in zicht komt. Met nog twee wedstrijden te gaan staan veel ploegen heel dicht bij elkaar. Volgende week wederom een belangrijke thuiswedstrijd in de EHC European Sports Dome aan de Groene Zoom tegen streekgenoot HVV ’70 uit Voorschoten.

De statistieken:

Uitslag: EHC – Olympia Oss  30-26
Punten EHC:
Yuri Verschut 6, Hedi Boumnijel 5, Tim Lammers 4, Bart Vinkesteijn 3, Jobbe Heidt 2, Xaveer Obbens 2, Pim Hessing 2, Lennart Oorburg 2, Wessel de Rijk 1, Remco Hooijmans 1.

(Verslag Rik Hessing. Foto Don Wubben)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter