Bij de sleutel overhandiging aan Prinses Lacta van de Damzwabbers afgelopen zaterdag was er kritiek op de bereikbaarheid en de parkeerdruk van het Damcentrum in Leidschendam. Bestuur en fractie van GBLV/Gemeentebelangen konden tot hun genoegen nog steeds terecht op hun vertrouwde stek bij de Sluis om warme chocolademelk te schenken bij de traditionele doop van prinses en page in de Vliet.

GBLV-gemeenteraadslid Nico Hooijmans: ,,We schenken al jaren warme chocolademelk in het Damcentrum bij de doop van prins(es) en page tijdens het carnaval. Daar was voor ons ook dit jaar geen parkeerprobleem. Maar serieus: de bereikbaarheid van het Damcentrum en de parkeerproblemen baart ons natuurlijk ook zorgen. Het wegvallen van de parkeerplekken aan het Molenpad heeft het parkeerprobleem verder verergerd. Vandaar dat mijn fractiegenoot Marien van Wijk een wandeling door het Damcentrum heeft georganiseerd met de ons bekende belanghebbenden en wethouder Bouw om te zien waar nog parkeerplekken gerealiseerd zouden kunnen worden.”

In de vergadering van de gemeenteraad van volgende week dinsdag komt het parkeerprobleem in het Damcentrum opnieuw aan de orde. Dan zal GBLV/Gemeentebelangen met een aantal concrete voorstellen komen om de parkeerdruk te verlichten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter