Nieuws
Gemeenteraad ‘vergat’ btw op rioolheffing

De gemeenteraad heeft op 15 december 2015 over een verhoging van de rioolheffing gesproken. Daarbij is het eventueel heffen van btw op die heffing niet aan de orde geweest. Dat is gebleken uit een onderzoek dat de griffie heeft gedaan op verzoek van D66-fractieleider Jacco van Maldegem.

BTW op de rioolheffing staat op een lijst van suggesties die ambtenaren hebben gedaan om een bezuiniging van 2,2 miljoen euro die vanaf komend jaar op de gemeentelijke begroting moet worden doorgevoerd. De btw zou de gemeente jaarlijks 750.000 euro extra opleveren.

Volgens de griffie besloten B&W bewust om de btw buiten de rioolheffing te laten om de woonlasten niet te laten stijgen. Daarbij speelde druk van de rijksoverheid ook een rol. Bovendien wordt riolering gezien als eerste levensbehoefte (houdt besmettelijke ziekten tegen) en krijgt de gemeente toch btw-compensatie van het rijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter