In de Franse Kerk in het Voorburgse Huygens kwartier is op donderdag 14 maart weer de Huygens Festival Amuse.  De Amuse is het muzikale voorproefje van het Huygens Festival 2019 dat dit jaar plaatsvindt van 13 tot en met 15 september. In een gevarieerd programma van ongeveer een uur kan de bezoeker alvast proeven wat het festival in september te bieden heeft. Op het programma van de Amuse staan in ieder geval de houtblazers van Trio Tre Canneti (kamermuziek), het jeugdtrio Prima Vista (piano, viool en klarinet), het Duo E&B (piano en zang) en Aart Bergwerff (orgel) met dansers van De Dutch Don’t Dance Division.

Het orgelconcert van de vermaarde organist Aart Bergwerff was tijdens het Huygens Festival 2018 één van de hoogtepunten. Zijn vertolking van twee tango’s van Astor Piazzolla op het Marianne orgel van de Oude Kerk was subliem. Het bestuur van het Huygens Festival heeft hem voor dit jaar opnieuw uitgenodigd en aan De Dutch Don’t Dance Division gevraagd om de tango ook te dansen. Deze bijzondere combinatie van orgelmuziek en dans zal tijdens de Amuse in kleine bezetting en in september in grote bezetting worden uitgevoerd.

De Huygens Festival Amuse vindt plaats op donderdag 14 maart aanstaande in de Franse Kerk aan de Franse Kerkstraat 24 in Voorburg. Zaal open om 19.30 uur, aanvang concert om 20.00 uur. Toegang is gratis. Wie een plekje in de kerk wil kan een email sturen naar secretaris@huygensfestival.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter