Het sluiscomplex in Leidschendam zal vanaf 1 april weer open zijn voor vaar- en autoverkeer. Dat heeft de provincie, beheerder van het complex, bekend gemaakt. Daarna zijn er tot negentien april nog wel kleinere werkzaamheden die moeten worden afgerond. De heropening van de sluis is drie weken later dan gepland. De reden hiervoor is dat bij het herstellen van het wegdek van de Zuidbrug een scheur werd ontdekt. Door de reparatie hiervan is vertraging opgelopen en is het werk aan de Noordbrug verschoven.
Door de latere heropening van het sluiscomplex komt nu wel de start van het vaarseizoen in het gedrang. Bovendien moet scheepvaartverkeer nog tot 12 april rekening houden met een langere wachttijd voor de sluis.
Op 1 april moeten ook de nieuwe hekken en hagen rond het sluiscomplex er staan. Deze moeten de veiligheid van het complex ten goede komen.

Op dit moment wordt de Noordbrug (tussen Venestraat en Sluiskant) teruggeplaatst. Vervolgens worden zowel de Noord- en Zuidbrug uitvoerig getest, om te kijken of alles naar behoren functioneert. Er wordt onder andere gecontroleerd of de brug alleen open kan als de slagbomen naar beneden zijn. Daarnaast wordt ieder onderdeel gecontroleerd door het meerdere malen in werking te zetten, de zogenaamde duurtest. Deze werkzaamheden hebben stremmingen tot gevolg.

De terugplaatsing van de Noordbrug vindt deze week plaats (tot en met vrijdag 8 maart 17.00 uur). Gedurende deze periode is de Noordbrug voor het verkeer volledig buiten gebruik.

Daarnaast is de Noordbrug van zaterdag 23 tot en met maandag 25 maart tussen 07.00 uur en 17.00 uur en vrijdag 29 maart tussen 07.00 en 17.00 uur niet toegankelijk voor vaar- en wegverkeer. Tijdens deze momenten wordt het wegverkeer omgeleid via de Zuidbrug (Damhouderstraat-Damplein). De testen voor de Zuidbrug vinden overdag plaats van dinsdag 26 maart tot en met donderdag 28 maart tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Sijtwendetunnel.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter