Een deel van de buit die twee overvallers op zaterdag 9 februari ’s ochtends vroeg bij juwelier Siebel in winkelcentrum Leidsenhage meenamen, is teruggevonden. Een aantal sieraden, deels verbrand, werden aangetroffen in het Elzenburgerbos in Rijswijk. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Van de twee daders ontbreekt nog steeds elk spoor.

Op de bewuste zaterdag staan er, als de winkel net open is, plots twee mannen in de zaak die het personeel bedreigen en hen dwingt de kluis open te maken. Eén van de twee mannen grist de safe leeg terwijl de andere een medewerker dwingt een vitrine te openen. Ook die wordt leeggehaald. Het duo vertrekt via de achterdeur richting Burgemeester Banninglaan.

Het duo staat, onherkenbaar, op beelden van camera’s die in de zaak van Siebel hangen. Beiden waren in zwarte kleding gehuld en hadden capuchons over hun hoofd. Ze droegen bovendien witte handschoenen. De twee spraken Nederlands met een licht accent.

De politie is op zoek naar getuigen dan wel tipgevers, zowel inzake de overval als het dumpen van de sieraden in het Rijswijkse bos. Bel de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 of  Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. U kunt ook WhatsApp gebruiken: 06-10000012 , het Team Criminele Inlichtingen bellen: 06 – 5787 6279 dan wel het digitale tipformulier op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem gebruiken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter