Leerlingen en docenten van de Maerten van den Veldeschool hadden dinsdag 5 maart hun eerste schooldag op hun nieuwe locatie in het Kulturhus in Stompwijk. Onder het toeziend oog van leerlingen, ouders en leerkrachten verrichte Wethouder Astrid van Eekelen samen met Kees Jan Visser (directeur van de school) en Dani Soonius (leerling groep acht) de officiële starthandeling.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de oplevering van het Kulturhus. Iets later dan oorspronkelijk gepland heeft de school nu als eerste ‘bewoner’ zijn intrek in het Kulturhus genomen. Het gebouw is nu ook beschikbaar voor de overige gebruikers. Het Dorpshuis, Kinderopvang Zoeterwoude en Bibliotheek aan de Vliet gaan nu de grote zaal en de foyer inrichten en trekken deze maand in het Kulturhus. De peuterspeelzaal en het consultatiebureau verhuizen als het speelplein voor de peuters gereed is. Daarvoor moet eerst de huidige school worden gesloopt. Als over drie maanden het Kulturhus helemaal klaar is wordt een officieel openingsfeest van het Kulturhus gehouden waarbij ook de nieuwe naam van het gebouw wordt onthuld.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter