Sinds de verruiming  van de Sluistijden in 2010 organiseert de Samenwerkende Watersport Leidschendam—Voorburg de opening van het vaarseizoen. Dat gebeurt nu op zaterdag 13 april.  Dit jaar staat de viering in het teken van de renovatie van de Sluis in Leidschendam. Deze dag wordt de Sluis officieel weer in gebruik genomen door de Commissaris van de Koning. Het monument op de scheiding tussen Delfland en Rijnland onder beheer van de provincie Zuid-Holland. Verwacht wordt dat de provincie en mogelijk ook de waterschappen ruim vertegenwoordigd zullen zijn bij de openingshandelingen. Ook het merk Hollandse Plassen zal weer worden uitgedragen. Vanuit het Ondernemers Platform Hollandse Plassen wordt de Sluis immers gezien als poort naar de Hollandse Plassen.

Ook voor dit tweede lustrum geldt de openbare uitnodiging om het feest mee te vieren. Daartoe kan meegevaren worden vanaf de Knip tot in de Sluis Leidschendam. Ook is het mogelijk op te stappen bij houtzaagmolen De Salamander. De bedoeling is immers ook dat ook niet uitgesproken watersporters mee gaan doen, want gelet op het motto ‘Kijken naar Watersport is ook Watersport’ is iedereen eigenlijk een watersporter. De exacte vaartijden voor 13 april worden later bekend gemaakt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter