Nieuws
Gemeente gaat afvalberg te lijf: klein grofvuil hier inleveren

De gemeente hoopt de afvalberg tegen te gaan met een nieuwe maatregel. Vanaf zaterdag 16 maart kunnen inwoners eens per twee weken hun klein grofvuil inleveren bij een inleverpunt aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg. Het gaat om een proef van enkele maanden. In de zomer gaat de gemeente de resultaten evalueren. Wethouder Astrid van Eekelen: ,,Ik ben blij dat onze inwoners een inleverpunt in de gemeente krijgen waar zij terecht kunnen met klein grofvuil. Dit voldoet aan de vraag van onze inwoners en helpt bij het schoonhouden van de straten.”

Avalex is eens per twee weken tussen 09.00 en 16.00 uur met containers op de Nieuwe Havenstraat aanwezig om, op vertoon van de afvalpas, klein grofvuil aan te nemen. Het inleverpunt is specifiek bedoeld voor klein grofvuil zoals elektrische apparaten (wit- en bruingoed), producten van metaal (bijvoorbeeld pannen en fietsen) en kleine meubels (bijvoorbeeld kasten, stoelen en tafels). Overig grofvuil, zoals grote meubelstukken, asbest, bouw- en sloopafval, klein chemisch afval (medicijnen en verf) kunnen niet worden ingeleverd bij het inleverpunt voor klein grofvuil.

Inwoners die groot grofvuil kwijt willen kunnen dit wegbrengen naar een van de milieustraten van Avalex in Rijswijk, Nootdorp, Delft of Wassenaar. Grofvuil kan ook gratis aan huis worden opgehaald. Inwoners kunnen hiervoor een afspraak maken via www.avalex.nl/grofvuil Op de website van Avalex staat precies aangegeven wat wel en niet aan huis wordt opgehaald. Daarnaast werkt de gemeente aan andere mogelijkheden voor inwoners om afvalstromen, zoals klein chemisch afval, dichter bij huis weg te kunnen brengen.

Op 2 juni ging het Avalex-afvalstation aan de Nieuwe Havenstraat, ondanks felle protesten dicht. Vanaf dat moment moesten inwoners met hun spullen naar Rijswijk rijden. Avalex-topman Vincent van Woerkom opperde bij Vlietnieuws de idee om periodiek met containers in wijken aanwezig te zijn zodat inwoners daar hun spullen zouden kunnen brengen. De proef die nu start maakt daar onderdeel van uit. Aan de Nieuwe Havenstraat was woningbouw voorzien. Die is echter uitgesteld. Overigens betaalde de gemeente tienduizenden euro’s aan de ontmanteling van het Avalex-afvalstation ter plaatse.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter