De Commissaris van de Koning, Jaap Smit, verricht zaterdag 13 april de heropening van het Sluiscomplex in Leidschendam. Als alles goed gaat, wordt het werk een kleine twee weken eerder afgerond. Dat is fors later dan gepland. Op dit moment wordt er dan ook keihard gewerkt om alles op tijd gereed te hebben.
In ieder geval lijkt het er nu op dat er vanaf begin april weer scheepvaartverkeer op de Vliet mogelijk is.  Het scheepvaartverkeer moet nog tot 12 april rekening houden met een langere wachttijd voor de sluis. Ook autoverkeer moet dan weer over de bruggen kunnen. De feestelijkheden rond de Sluis vallen samen met de opening van het Vaarseizoen en de plaatselijke erfgoed dag Schatten aan de Vliet.
Dezer dagen wordt de Noordbrug (tussen Venestraat en Sluiskant) teruggeplaatst. Vervolgens worden zowel de Noord- en Zuidbrug uitvoerig getest, om te kijken of alles naar behoren functioneert. Er wordt onder andere gecontroleerd of de brug alleen open kan als de slagbomen naar beneden zijn. Daarnaast wordt ieder onderdeel gecontroleerd door het meerdere malen in werking te zetten, de zogenaamde duurtest. Deze werkzaamheden hebben stremmingen tot gevolg. (foto Ap de Heus)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter