Nieuws
Kulturhus nog duurder

De kosten van het Kulturhus in Stompwijk vallen opnieuw hoger uit. B&W willen nu 285.000 euro besteden aan het inrichten van het voorplein. Dat zou bouwer SSB doen doch die onderneming kon dit onderdeel van het contract niet waar maken.

Het Kulturhus zou 3 miljoen euro kosten. Eind 2017 was er een tegenvaller van 720.000 euro. Morrend ging de gemeenteraad akkoord met de extra uitgaven.

Kort geleden moest op kosten van de gemeente een bodemsanering worden doorgevoerd. Er zaten slakken (verbrandingsafval van kolen en staal) in de bodem. Wat dat gekost heeft hebben B&W niet bekend gemaakt.

Het inrichten van het voorplein is urgent omdat dit dienst doet als schoolplein zolang de oude Maerten van den Veldeschool nog niet gesloopt is.

Van het extra geld is dik 230.000 euro bedoeld voor het speelplein, speeltoestellen en een fietsenstalling. De rest is voor een toegangsweg vanaf de Dr. van Noortstraat en parkeerplaatsen.

Volgens B&W moeten gebruikers van het Kulturhus naast dat Hus kunnen parkeren. Dat is ook van belang voor omwonenden. Er vallen zo minder parkeerplaatsen weg langs de Dr. van Noortstraat. En het is gunstig voor de verkeersveiligheid.

B&W hebben vanaf het begin het contract met SSB geroemd als zeer bijzonder. Feit is echter dat het al met al geleid heeft tot een tegenvaller van 25 procent op de oorspronkelijke bouwkosten. Omgerekend 1 miljoen euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter