Het voorjaar is de ideale periode om buitensporten uit te proberen. Dat kan met de Sportstrippenkaart. Jong en oud kunnen hiermee gratis proeflessen volgen bij ruim veertig lokale sport- en scoutingverenigingen in Leidschendam-Voorburg.  Kinderen vanaf vijf jaar zijn van harte welkom om een keertje gratis mee te trainen bij Catch. De Voorburgse honk- en softbalvereniging beschikt over een fraai trainingscomplex op Sportpark Westvliet. Honkbal en softbal zijn tactische teamsporten, waarmee je op jonge leeftijd al kunt starten. De afwisseling tussen slaan (hitting) en in het veld staan (fielding) maakt deze sport boeiend.

Met de Sportstrippenkaart mag men bij vijf scoutingverenigingen gratis proeflessen volgen. Scouting Orion, Scouting Satoko-Kitahara, Scouting Damherten, Scouting Hubertus-Brandaan en Scouting Pius XII bieden vele leuke sportieve activiteiten aan. Bij de twee laatstgenoemden gaan kinderen zodra het weer het toelaat ook lekker het water op of in, om te zeilen, kanoën of te zwemmen.

Interesse in hardlopen? Meld je dan aan voor een proefles bij atletiekvereniging Sparta. Getraind wordt onder leiding van een ervaren trainer die samen met de groep motiveert om de loopconditie en techniek een boost te geven. De trainingen zijn vanaf 18 jaar en zijn op en rond de atletiekbaan op sportpark Westvliet. Op zaterdag kan men ook meedoen aan de training in de prachtige duinen bij Meijendel in Wassenaar.

De Sportstrippenkaart is er ook voor 60-plussers. SEV Leidschendam biedt Walking Football aan. Iedere donderdagmiddag is er training op sportpark De Kastelenring in Leidschendam onder leiding van Joop Verhoek of wordt er een wedstrijd gespeeld inclusief derde helft. Bij Grand Cru´82 in Leidschendam kan men het hele jaar indoor jeu de boules spelen. Tussen de spellen door is er een drankje met leeftijdsgenoten in het  clubhuis.

Het complete sportaanbod van de Sportstrippenkaart staat op: www.senw-lv.nl/sportstrippenkaart

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter